Ardèche

-

Ligging ArdecheDe Ardèche is een departement in Frankrijk en staat vooral bekend om haar wonderschone natuur. Binnen dit departement ontspringt de gelijknamige rivier Ardèche op een hoogte van bijna 1500 meter. Ardèche behoort tot de Franse regio Rhône-Alpes, welke gelegen is in het binnenland Zuid-Frankrijk. Vanuit Nederland en België is de Ardèche goed te doen met de auto; de afstand vanaf Midden-Nederland naar deze vakantiestreek bedraagt ongeveer 1100 kilometer. Belgen hoeven ongeveer 100 kilometer minder te rijden. Velen kiezen dan ook voor een autovakantie naar deze bestemming die voor ieder wat wils biedt.

Bezienswaardigheden Ardèche

Er zijn vele interessante bezienswaardigheden in de Ardèche. Zo is de Pont d’Arc een indrukwekkende natuurlijke brug over de gelijknamige rivier. Deze brug is zo’n 60 meter lang en 34 meter hoog, en bestaat volledig uit rotsen. ’s Zomers heerst hier een gezellige drukte door de aanwezigheid van vele toeristen.

pont d'arc ardeche

Ook staat het departement bekend om haar vele prachtige grotten. Deze grotten staan bekend om hun prachtige druipsteenformaties zoals die van Orgnac, Saint Marcel en le grotte de la Madeleine. Ook de rotsformaties Gorges de l’Ardèche verdienen absoluut een bezoek. De rotsen liggen in het zuidelijke deel van het departement en zijn adembenemend mooi.

Maar er is meer voor natuurliefhebbers. Het natuurpark Monts d’Ardèche heeft een enorme oppervlakte en wordt gekenmerkt door een grote natuurlijke diversiteit. Het park is een fantastische plaats om te wandelen, waarbij er verschillende routes voor u zijn uitgestippeld. Naast dit natuurpark kent de Ardèche ook een safaripark, te vinden in Peaugres. De meest uiteenlopende diersoorten kun je hier tegenkomen en het is mogelijk om het gebied met de auto door te rijden.

Voor de liefhebbers van krokodillen is er een heuse ‘krokodillenboerderij’, gelegen in de plaats Pierrelatte. In dit park kun je honderden krokodillen aanschouwen terwijl je door prachtige botanische tuinen wandelt.

Klimaat

Een van de belangrijkste redenen waarom deze regio geliefd is bij toeristen (en eigenlijk geldt dit voor een groot deel van Zuid-Frankrijk) is uiteraard het zonnetje. Tot eind oktober is het mogelijk om heerlijk te genieten van de warmte. In het hoogseizoen – juni, juli en augustus – loopt de temperatuur gemakkelijk op tot 30 graden.

De Mistral kan wel wat roet in het eten gooien. Deze harde wint blaast koude lucht van het Centraal Massief richting Zuid-Frankrijk. Altijd minder leuk om dit mee te maken tijdens een zonvakantie. Indien de vakantie ruim op voorhand wordt geboekt, dan kan men enkel hopen dat men dergelijke situatie ontloopt. Over het algemeen is het er in de aangenaam weer.

Kamperen in de Ardèche

De Ardèche is een geliefde regio voor mensen die van kamperen houden. Er zijn vele grote en bekende campings te vinden met vele faciliteiten zoals zwembaden, canyoning, animatieprogramma’s en overige recreatie. Vooral als je met kinderen op vakantie gaat, zijn dergelijke campings zeer geschikt. Ook bungalowparken en hotels zijn ruimschoots aanwezig indien je wat meer comfort op prijs stelt. Hoe dan ook, de Ardèche is een fantastische bestemming voor eenieder die houdt van natuur, cultuur en ontspanning!

Tips voor Dubrovnik & aanbiedingen