Corsica

-

Het eiland Corsica, gelegen in de Middellandse Zee en onderdeel van de Republiek Frankrijk, is een fantastische bestemming voor een heerlijke vakantie. Corsica heeft een oppervlakte van 8720 vierkante kilometer en ongeveer 300.000 inwoners. De twee grootste steden van het eiland zijn Ajaccio en Bastia. Ajaccio is tevens de hoofdstad en heeft ongeveer 65.000 inwoners.

Bezienswaardigheden Corsica

Corsica biedt een aantal fantastische bezienswaardigheden. Zo is er een nationaal park, te weten het ‘Parc Naturel Régional de Corse’. Voor natuurliefhebbers alsook wandelaars is het park een absolute aanrader. Naast historische gebouwen tref je hier schitterende flora en fauna.

Calvi

Ook een bezoek aan de hoofdstad Ajaccio mag tijdens je vakantie niet ontbreken. Deze toeristische plaats is de geboortestad van Napoleon, en je kunt zijn huis Casa Buonaparte nog steeds bezoeken. Ook is er een museum over Napoleon in deze stad gevestigd. De stad heeft een mooie en gezellige haven waar het heerlijk toeven is in een van de gezellige etablissementen.

Ajaccio

In het noordwesten van Corsica ligt Calvi, een gezellig dorpje gelegen in een baai. Het dorpje ademt een gezellige pittoreske sfeer en biedt je een fantastisch uitzicht op de berg Monto Cinto. Er zijn winkels en restaurants, en natuurlijk een prachtige natuur. Een leuke bestemming voor een dagje uit!

Corsica heeft vele stranden, en met name die aan de oostkust bij Porto-Veccio zijn prachtig. De combinatie van rotsformaties, begroeiing en de blauwe zee geven je een welhaast tropische ervaring. Er zijn hier vele watersportmogelijkheden, zoals snorkelen, duiken en surfen.

Wanneer je in Corsica verblijft, is een uitstapje naar Sardinië een leuk alternatief. Met de Ferry ben je in 50 minuten op dit Italiaanse eiland, alwaar je eveneens kunt genieten van historie, natuur en cultuur.

Klimaat Corsica

Het klimaat in Corsica laat zich kennen door warme zomers en vochtige winters. Het eiland heeft dan ook een echt Middelandse Zee-klimaat. Door de hoogteverschillen die het eiland kent zijn er redelijk wat verschillen in temperatuur. Daarbij dient gezegd te worden dat er doorgaans relatief veel wind staat op Corsica. Indien je een zonvakantie wilt boeken, zijn de maanden juni, juli, augustus en september het meest geschikt. De gemiddelde temperatuur in die periode ligt tussen de 23 en 27 graden Celsius.

Tips voor Dubrovnik & aanbiedingen