Côte d’Azur 

-

De Côte d’Azur is de belangrijkste toeristische regio in Frankrijk. Met dit traditionele en zeer geliefde vakantiegebied wordt de Franse en Monegaskische kust aan de Middellandse Zee bedoeld. De Côte d’Azur, dat ‘Azurenkust’ betekent vanwege de azuurblauwe zee, begint bij Cap Camarat en loopt door tot de Italiaanse grens. De streek staat bekend om haar mondaine uitstraling en luxe. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook de ‘rich and famous’ hier graag vertoeven. Maar ook als u niet tot de jetset behoort, biedt de Côte d’Azuralles voor een geweldige vakantie.
Cote d'azur - prachtige plaatjes

Bekende badplaatsen aan de Côte d’Azur

Aan de Côte d’Azur bevinden zich circa 10 echte badplaatsen. De vier vermoedelijk bekendste badplaatsen van de deze kuststreek zijn Saint-Tropez, Cannes, Antibes en Nice.

Saint-Tropez

De kleine havenplaats Saint-Tropez is in het jaar 1592 ontstaan, en tegenwoordig de plaats waar de ‘beau monde’ elkaar opzoekt. Hoewel er maar 6000 mensen wonen, wordt de plaats door miljoenen mensen jaarlijks bezocht. De plaats kent verder twee echte toeristische trekpleisters, te weten een oude kerk en een citadel. ’s Zomers ligt de haven vol met zeer dure jachten, absoluut prachtig om te zien. Op de stranden van Saint-Tropez is het heerlijk toeven, met vele voorzieningen op het gebied van horeca en vermaak.

Cannes

Cannes
Cannes heeft circa 75.000 inwoners en is bij velen bekend vanwege het jaarlijkse filmfestival van Cannes. Ook deze stad wordt jaarlijks bezocht door vele toeristen; waardoor toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is. Voorts is Cannes bekend om haar prachtige zandstranden.

Antibes

De gemeente Antibes heeft ongeveer 80.000 inwoners en is bekend vanwege Cap d’Antibes, een kaap aan de Middellandse Zee. Antibes heeft een aantal fantastische bezienswaardigheden, waaronder een deels Romaanse kathedraal. Tevens bevindt zich hier het Musée Picasso Antibes, waar je veel schilderwerken van deze grote meester kunt bewonderen.

Nice

De grootste stad aan de Côte d’Azur is Nice. Er wonen bijna een miljoen mensen en is de grootste toeristische trekpleister aan deze kuststreek. In deze prachtige stad zijn talloze musea, alleen Parijs heeft er meer. Daarnaast heeft de stad een schitterende boulevard, een bijzondere Russische kathedraal een dagelijkse bloemenmarkt en veel, veel meer. Ook het bruisende nachtleven maakt de stad een sfeervolle plaats om je vakantie door te brengen.

Tips voor Dubrovnik & aanbiedingen