Normandië

-

Bij autovakanties denkt men vaak aan ellenlange ritten. Het kan ook dichter bij huis. Normandië vindt men in Noord-Frankrijk en na zo’n 400 kilometer rijden (uit Brussel) bereikt men reeds deze regio. Er valt een hoop te beleven: prachtige natuurverschijnselen, charmante stadjes en grootsteden. Aan bezienswaardigheden geen gebruik. Met een rondreis is men al gauw een week zoet. Een weekendje plannen kan uiteraard ook perfect. We sommen enkele bezienswaardigheden op.

Bezienswaardigheden in Normandië

In eerste instantie moeten we het uiteraard hebben over het oorlogsverleden van deze regio. Een hoop toeristen komt namelijk om de bezienswaardigheden in verband met dit verleden waar te nemen. Voornamelijk in Laag-Normandië zijn de herinneringen nog erg levend. Onder andere de invasiestranden, bunkers, een hoop oorlogsgraven en musea houden de herinnering levendig. Ook indien het oorlogsgebeuren je interesse niet prikkelt, toch raden we je aan om eens een bezoekje te brengen aan deze stranden.

In de verste hoek van Normandië, grenzend aan Bretagne, vindt men de Mont Saint-Michel. Het schiereiland met abdijcomplex en de omliggende bij staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Jaarlijks bezoeken meer dan drie miljoen toeristen deze bezienswaardigheid.

In Giverny valt niet echt veel te beleven. Toch merkt men gigantische parkeerterreinen op aan de rand van de dorpskern. De impressionistische schilder Claude Monet (1883-1926) was hier namelijk één van de bewoners. Zijn huis en voornamelijk ‘de tuinen van Monet’ zijn wereldberoemd. In het hoogseizoen staat bij mooi weer steeds een lange wachtrij.

Etretat is een klein stadje. Hier vindt men de befaamde kliffen. Een mooi natuurverschijnsel dat jaarlijks door honderdduizenden toeristen wordt aanschouwd. Het moment om er een leuke kliffenwandeling te maken.

Honfleur moet wel het meest charmante havenstadje zijn van Normandië. Lekker ronddwalen door de smalle steegjes, iets eten aan de haven en genieten van de pracht van dit stadje. Grotere steden met een hoop bezienswaardigheden zijn dan weer Caen en Rouen.

Normandië beslaat een immense oppervlakte. Daar we spreken over een autovakantie beslist men uiteraard zelf welke wegen worden bereden. Het is een leuke regio en het beste nieuws is uiteraard de afstand vanaf België. Indien de tijd beperkt is, dan is een autovakantie richting Normandië zeker een goede optie.

Tips voor Dubrovnik & aanbiedingen