Provence

-

Een autovakantie naar de Provence, helemaal zo gek nog niet!

Kaart Provence
In het zuidoosten van Frankrijk, gelegen tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Italië, ligt het gebied de Provence. Deze naam is afkomstig van het Latijnse Provincia, aangezien het in een ver verleden een provincie was van het Romeinse Rijk. De Provence is een heerlijke vakantiebestemming en wordt jaarlijks dan ook door vele toeristen bezocht.

Bezienswaardigheden in de Provence

In de Provence komen, natuur, cultuur en culinair genieten samen. Wie deze streek bezoekt hoeft zich dan ook geen moment te vervelen. Hieronder zullen we enkele van de vele bezienswaardigheden vermelden.

De Mont Ventoux

Deze beroemde berg ligt op zo’n 20 kilometer afstand van de stad Carpentras en wordt ook wel de Reus van de Provence genoemd. Niet zo verwonderlijk, want de Mont Ventoux is bijna 2000 meter hoog. De berg is vooral bekend bij wielerliefhebbers, aangezien hij vrijwel jaarlijks in het parcours van de Ronde van Frankrijk wordt opgenomen.
Mont Ventoux

De abdij van Sénanque

Een heuse toeristische trekpleister is de abdij van Sénanque, gesticht in het jaar 1148 door monniken. Er wonen overigens nog steeds monniken in deze abdij, welke je graag een rondleiding willen geven.

De Camargue

Dit moerasgebied in de Provence ligt aan de Middellandse Zee, en is voor iedere natuurliefhebber een must see. In dit waterrijke gebied tref je onder andere in het wild levende roze Flamingo’s, zwarte stieren en paarden. Wandelen of fietsen door dit gebied is een absolute aanrader!
Camargue - flamingo

De Calanques van Cassis

Deze prachtige rotsformaties liggen tussen het plaatsje Cassis en Marseille aan de kust van de Middellandse Zee. Vanaf de rosten heb je een schitterend uitzicht en hier maar je dan ook de meest prachtige foto’s. De rotsen zijn meer dan 200 miljoen (!) jaar oud en er is de mogelijkheid om een bootje te huren om dit natuurschoon vanaf de zee te aanschouwen.

Met de auto naar de Provence

De afstand van Utrecht tot Marseille bedraagt ruim 1200 kilometer. De meest logische route is te rijden via Breda, Antwerpen over de E19 en E411 naar Luxemburg. Vervolgens neem je de A31 via Metz en Nancy richting Dijon. Van daaruit via de A6 naar Lyon om tenslotte de A7 te pakken naar Orange, Avignon en Marseille.

Tips voor Dubrovnik & aanbiedingen